Over Barkinside

Español          |     Français          |    English

Barkinside heeft pleeghonden uit de directe omgeving maar ook honden van andere opvangcentra die hulp nodig hebben. Barkinside helpt honden die ten dode zijn opgeschreven in de opvang in Spanje, ze geven hen hun vrijheid terug, hun veiligheid en proberen ze blijvend te plaatsen. Barkinside heeft plaatselijke pleeggezinnen die helpen bij het redden van hondenlevens en helpen bij het vinden van tehuizen in Spanje en in andere landen. Zij redden honden waarvan zij aannemen dat die waarschijnlijk geen énkele hulp kunnen verwachten. Te oud, te ziek, te gewond, geestelijk te veel in de war en honden die bang zijn.

save dogOp deze website leest u alles over de honden waar zij voor zorgen, regelmatig komt er een update over hun vorderingen en over hun welzijn. U ziet foto’s en leest informatie over elke hond, ook krijgt u een inkijk in het dagelijkse werk in de opvang en in “The Sanctuary”. Al het werk wordt gedaan door mensen met hart voor dieren. Barkinside werkt met geweldige vrijwilligers, een administratieve kracht en ze hebben trouwe sponsors. Ook worden zij geholpen door andere opvangcentra. Vergeet vooral de plaatselijke bevolking niet, zonder hen zouden zij dit werk niet kunnen doen.

barkinside (2).jpgDe naam Barkinside is synoniem met Jacquie lang voordat zij naar Spanje ging. Al meer dan  40 jaar redt ze honden. Al deze jaren is de plaquette met de naam “Barkinside” meegereisd van huis tot huis. Toen ze voor het eerst in 2012 in Spanje aankwam was ze geschokt door het aantal verdwaalde, misbruikte en gewonde honden Ze was verbaasd over het gebrek aan gefinancierde liefdadigheidsinstellingen die het steeds groter wordende probleem aan zouden kunnen.

In 2013 besloten Jacquie en Roy op eigen kosten een opvang voor honden op hun terrein te beginnen. Daar was een groeiende behoefte aan, er waren veel misbruikte en wanhopige honden. Sinds 2015 bestaat Barkinside, een plaats voor geredde honden maar ook een plaats waaruit dieren weer herplaatst worden.

dog homesJacquie en Roy werden in het diepe gegooid en hadden ze direct 24 honden in de opvang. Er was geen geld voor verzorging en voedsel maar toch redden zij het. En nog steeds zijn zij, door hun vastberadenheid, in staat om honden op te vangen.

Jacquie werft fondsen door het organiseren van gesponsorde wandelingen, hondenshows en evenementen, rommelmarkten en shows. Het opleiden en voorlichten van de plaatselijke bevolking is ook een prioriteit. Jacquie en Roy zijn betrokken bij verschillende evenementen waarbij aangetoond wordt hoe belangrijk het welzijn van dieren is, voor zowel het dier als de mens. Zij geven lezingen op scholen, werken samen met andere instanties in Spanje en in Europa om levens te redden en aan bewustwording.

JacquieZonder uw steun kunnen zij dit werk niet doen, uw steun geeft hen de aanmoediging om door te gaan dierenlevens te redden. Barkinside kan op deze manier alleen maar groter en beter worden. Bless you all. xxx

NOTE: Sinds de opening van Barkinside en 1 januari 2018 heeft Barkinside al meer dan 300 honden geplaatst!!!